Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

DEN BETYDELSEFULLA LEKEN I FÖRSKOLAN
– Konsten att leda, följa och medverka

15 april,18:00 - 20:30

695kr ex moms Det ingår kaffe/te och smörgås

Den här föreläsningen lovar att uppmärksamma leken och fokuserar på hur jag som pedagog kan utveckla min förståelse, mina olika pedagogroller och mitt uppdrag på nya och fler sätt med hjälp av leken.

Vad är lek? Hur leker barn och hur blir en människa lekande? Hur leker barn och vuxna tillsammans? Hur kan vi ta hjälp av teori och filosofi för att förstå lekens komplexitet?

Med utgångspunkt i Lpfö18, vetenskap och beprövad erfarenhet behöver vi beakta och stärka betydelsen av lek och ta fram olika förståelser för lekens flertydighet och ge den en central plats i förskolans undervisning och utbildning.

Föreläsningen kommer utifrån detta visa på varför, för vem/vilka, hur, när, var och vad leken är av värde och hur detta är av betydelse både i ett ”här&nu”-perspektiv och i ett ”framtidsperspektiv”.

Ur föreläsningen

  • Hur kan jag som pedagog utveckla min förståelse, mina olika pedagogroller och mitt uppdrag på nya och fler sätt med hjälp av leken?
  • Hur kan vi ta hjälp av teori och filosofi för att förstå lekens komplexitet?
  • NÄR, VAR och HUR utgår vi från barnens egeninitierade lek, skapande och utforskande när vi planerar vår utbildning (spontant och planerat)?

Emelie Westberg Bernemyr

Vår utbildare är Emelie Westberg Bernemyr. Emelie har utbildat yrkesverksam personal inom förskolans hela styrkedja för Barnkompetens sedan 2014. Emelie är förskollärare, licentiat och universitetsadjunkt vid Stockholms universitet.

Anmälan sker till www.barnkompetens.se/anmalan eller ring 08:710 22 00

Detaljer

Datum:
15 april
Tid:
18:00 - 20:30
Pris:
695kr ex moms Det ingår kaffe/te och smörgås
Evenemang Kategori:

Arrangör

Barnkompetens
Telefon:
08-710 22 40
E-post:
info@barnkompetens.se

Plats

Hotell Anglais
Humlegårdsgatan 23
Stockholm, Sverige
+ Google Map